Mikor szükséges a szupinált cipő?

Mikor szükséges a szupinált cipő? Egyáltalán mi az a szupinált cipő?


Gyakran feltett kérdések ezek, amikkel érdemes tisztában lenni.

Amikor a kisgyermekek járni kezdenek, megfigyelhető, hogy a bokájuk befelé dől. Ez teljesen természetes, és idővel (megfelelő lábbeli hordása esetén – ennek kiválasztásáról lesz szó a következő cikkünkben) magától helyreáll. Ez a dőlés 10 fokos szögig nem igényel külön “beavatkozást”, 10-20 fokos dőlésszög között viszont már indokolt a szupinált gyerekcipő hordása (nagyobb mértékű dőlésnél pedig orvosi beavatkozás szükséges).

A szupinált cipők talpa úgy van kialakítva, hogy azok kifelé döntik a bokákat viselés közben. Ezen cipők megerősített sarokrésszel rendelkeznek, hogy a korrigált saroktengelyt helyes állásban tartsák. A bokák kifelé döntése természetes labilitást eredményez, ami a talp izmait finom mozgásokra készteti, ezzel erősítve azokat, korrigálva a boltozat süllyedését. Napi pár perc lábtornával kiegészítve szépen javítható az állapot.

Ha bármi problémát tapasztaltok gyerkőcötök járásával kapcsolatban, mindenképpen forduljatok ortopéd orvoshoz, és az ő tanácsai alapján döntsetek a cipőt illetően is.
A kínálatunkban található Szamos és Ponte20 szupinált gyerekcipők orvostechnikai eszköznek minősülnek, egészségpénztári számlára elszámolhatók.

Szupinált cipőink itt: Szupinált gyerekcipők