Milyen cipőméretet válasszunk?

Hogyan mérjük le a gyermek lábát? Milyen cipőméretet válasszunk? Sokaknak problémát okoz ez a kérdés, így megpróbálunk segíteni. Tudjuk, hogy nagyon nehéz látatlanban cipőt vásárolni. Ha eljöttök üzleteink egyikébe, eladóink szívesen segítenek és pikk-pakk készen lesztek a cipőválasztással, de online lényegesen nehezebb, hiszen nem tudunk ott lenni, egyedileg segíteni. Ezért megpróbáltunk egy kis segítséget készíteni illusztrálva, mit, hogyan kellene csinálni. Szerintünk az alábbi módszerrel kapjuk a legpontosabb eredményt.

Hogyan mérjük le a gyermek lábát

Ha a pontos hosszt megkaptátok, már nincs nehéz dolgotok. A termékek adatlapján a termékképek alatt megtalálhatjátok a mérettáblázatokat. A legnagyobb eséllyel akkor választasz jó méretet, ha a cipő 5 mm-rel nagyobb, mint a gyermek lába. Szandálok vagy bélelt cipők esetében célszerű legalább 8-10 mm-t ráhagyni. Vannak speciális esetek, például ha egy adott modell szűk vagy bő típus. Ha a tapasztalataink szerint ez a helyzet áll fenn, a termék leírásába ezt is feltüntetjük. Éppen ezért célszerű, ha figyelmesen végigolvassátok a leírást.

Reméljük, hogy ezek után könnyű lesz a “Milyen cipőméretet válasszunk?” kérdésre válaszolnod. Ha mégsem találtad el a méretet, vagy valami miatt nem megfelelő a rendelt cipő, akkor sincs ok a pánikra! 14 napig cserélünk, vagy visszafizetjük a vételárat. Cseregaranciánkról itt olvashatsz: Cseregarancia

Mennyit nő a gyermekláb?

Ezt nehéz megmondani, gyermekenként változó, függ az életkortól is. Általánosságban véve a következők a tapasztalataink:

  • 15 hónapos kor alatt jellemzően havi 1-2mm-t nő, így akár 1-2 hónap alatt nőhet fél méretet a lábacska.
  • 15 hónap és 2 éves kor között 2-3 hónap alatt fél méretet
  • 2-3 éves kor között 3-4 hónap alatt fél méretet
  • 3-5 éves kor között körülbelül 4 hónap alatt fél méretet nő.

www.tancsicscipo.hu